ÅBNINGSFEST / THE GRAND OPENING

48TIMERs åbnings-event har i år allieret sig med ALICE cph, som er Københavns nye kraftcentrum på Nørrebro for den grænsesøgende musik – et kærlighedsbarn af de netop fusionerede Global Copenhagen og Jazzhouse. ALICE slog dørene op 1. februar 2018 på Nørre Allé 7, og har allerede nu etableret sig som et af byens mest stærke og betydningsfulde spillesteder.

Dagens og aftenens musikprogram er også kurateret af ALICE og kommer til at repræsentere eksperimenterende live acts fra både ind- og udland, samt diverse DJs. Igennem hele arrangementet vil der være lækre mad- og drikkeboder. Arrangementet er gratis!

 

Nomade Orquestra
Brasiliansk musik har altid haft en udogmatisk tilgang til genrer og været under konstant udvikling. ALICE er glad for at kunne præsenterer det 10 mands store eksperimenterende, brasilianske orkester, Nomade Orquestra, der i et smeltedigel af traditionelle brasilianske rytmer og free jazz-udskejelser skaber en helt særlig lyd. Det opfindsomme stororkester består af en kraftfuld hornsektion, der støttes af funky guitarer og drum’n’bass, der skaber rytmisk drevet musik, der taler til både sjæl og krop. Som en anmelder har sagt, så lyder det som Don Cherry-plade, hvor der bliver skruet op for funken før vi tages med rejse rundt om kloden, før vi ender tilbage i den brasilianske musik.
Lyt: https://youtu.be/xFG2eF5BVdk

Klimaforandringer
Klimaforandringer er lyden af ureglementerede møder mellem musikalske traditioner, og det seks mand store ensembles referencer strømmer ufortrødent på tværs af tid og sted for at samles i et pumpende reservoir af musikalske idéer: Her høres aflejringer af alt fra vestafrikansk polyrytmik, arabiske klange, indiske droner, 70’er psykedeliske guitarer og naivistiske auto-tune eksperimenter. Orkestret tæller musikere fra flere breddegrader på den danske musikscene, og besætningen har tilknytning til navne som bl.a. Bisse, SVIN, Maskinvåd, Under Byen og Horse Orchestra.
Lyt: https://youtu.be/u4VbymPO3RM

TUHAF
Tuhaf, der har base i København, tager den anatolske psych på vanvittige afstikkere og mod nye terræner i en hvirvelvind af musikalske inputs. Med syngende hjemve navigerer tyrkisk fødte Berrin Bas sig igennem g-funk synthesizers, groovende trommer og psychguitarer. Sammen skaber Tuhaf psychede lyduniverser, som dvæler ved musikalske traditioner, men også stikker af i sorte huller af sufi-trance, hiphop-samples og skævvridende funk.
Lyt: https://youtu.be/AH8foWiQXA4

Worldy
Før, efter og imellem koncerterne vender det eklektiske DJ-kollektiv Worldy plader. Worldy specialiserer sig i ikke-vestlig musik, og har flere gange sat Københavns venues i brand med deres forrygende samling af afrobeat, ethio-jazz og meget mere.


English:
Join us for a day of fun-filled activities to kick off the 48TIMER Festival in close collaboration with ALICE, who also has curated this year´s lineup. You can expect a whole host of engaging sights in a fixed area at Blågårds Plads. Concerts, DJ´s, food, drinks and much more. Come join in for a big treat!

 

  ALICE // 48 TIMER

  Blågårds Plads, 2200 København

  Fredag 14:00-22:00

  Gratis

Blågård